Raoul de Jong genomineerd voor best geklede man van Nederland

Zoals elk jaar gebruikelijk is, heeft Esquire ook dit jaar weer zes mannen genomineerd voor de strijd om de best geklede man van Nederland. Dit jaar zitten er maar liefst drie Rotterdammers bij, een van hen is Raoul de Jong, schrijver en columnist, wiens boek ‘De Grootsheid van het al’ ook genomineerd is voor het Beste Rotterdamse boek van 2015.

De Jong: “Ik kreeg van Esquire een mailtje over toen ik in Marseille zat. Vervolgens heb ik de hele vakantie gedacht over wat ik aan moest op de fotoshoot. Uiteindelijk heb ik samen met de Rotterdamse ontwerpster Daisy Kroon mijn eigen outfit ontworpen en gemaakt, een safaripak voor mijn volgende reis naar Suriname.”

Bij het ‘showen’ van zijn kleding valt op dat er weinig designerkleding tussen zit. “Ik koop graag tweedehands kleding in het buitenland, het zit vaak beter en ik zie het dan ook als een soort souvenir van mijn reizen.”

Winnen wil De Jong nu zeker: “Ik roep zeker alle mensen op om op mij te gaan stemmen. Ik sta tweede, ik heb nog maar een paar stemmen nodig. Mensen zoals ik winnen niet vaak dit soort dingen, ook voor die mensen zou ik het mooi vinden als ik deze prijs kan pakken.”

Wil je stemmen op Raoul? Dat kan:

Voor de beste geklede man van Nederland: http://www.esquire.nl/Best-Geklede-Man/Wie-wordt-de-Best-Geklede-Man-2015
Voor het beste Rotterdamse boek: https://nl.surveymonkey.com/r/besterotterdamseboek2015