Rapper ASHA enige Rotterdammer bij Encore Freshmen

Vroeger wilde hij nog profvoetballer worden. Nu is Jordan Arnaud, oftewel ASHA, als enige geboren Rotterdamse artiest toegevoegd aan de jaarlijkse lijst van nieuwe talenten voor het Encore Festival en maakt hij van zijn passie zijn werk.

Hoewel hij 19 jaar is, heeft rapper ASHA uit Hoogvliet al heel wat meegemaakt. Hij wilde eigenlijk voetballer worden en voor grote clubs spelen, maar foute vrienden en verschillende gebeurtenissen hebben hierin voor roet in het eten gezorgd. Hoewel het nog steeds bovenaan de lijst staat, is de focus nu gevallen op muziek maken. Hierin kunnen de voorvallen makkelijker verwerkt worden.

ASHA is een van de zes nieuwkomers in het Nederlandse raplandschap en mag, als er het meest op hem gestemd wordt, optreden op het Encore Festival. De Encore Freshmen is een jaarlijkse lijst, waarin opkomende artiesten de kans krijgen om hun kunde te tonen en om stemmen te werven voor de nummer een titel binnen deze lijst. Een hele eer, vindt de jonge trapper. “Ik ben gemotiveerd om ook shows en optredens te doen. Dat is mijn doel nu eigenlijk,” vertelt ASHA ons.