R’damse basketballers spelen tegen België & Frankrijk tijdens de ‘Basketball Summer League’

Vanaf 2011 organiseert ex-basketball international ‘Alpha Sow’ basketbalevenementen door heel Rotterdam. Elke zomer organiseert hij op zaterdag en zondag wedstrijden voor jongeren, voornamelijk in Crooswijk. Geen eigen team? Geen probleem! Je kunt gewoon bij een team aansluiten. Dit kan nog tot midden september, dan is er een grote finale op het Schuttersveld.
Zelf begon Alpha toen hij 14 jaar was met basketballen. In die tijd waren er nog niet zoveel basketbal mogelijkheden in Rotterdam en daarom oefende het jonge talent vooral veel met vrienden op straat. Om de sport meer op de kaart te zetten, begon Alpha met het organiseren van basketbalevenementen in de stad. Zo organiseert hij al vanaf 2011 de ‘Basketball Summer League in Crooswijk’. Tijdens deze wekelijkse wedstrijden in de zomerperiode, kun je je skills testen tegenover teams uit onder andere België en Frankrijk.

Voor Alpha Sow betekenen deze wedstrijden ook meteen het scouten van talent voor zijn eigen team de ‘Concrete Lions’. Het doel is om basketbal in Rotterdam nog meer op de kaart te zetten en uiteindelijk weer een groot internationaal toernooi te organiseren.

In de zomer van 2019 gingen we ook al langs bij Alpha en het toernooi, bekijk de video hier:

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter