Recordaantal sportverenigingen met ‘Sportplusstatus’ in Rotterdam

Rotterdam heeft er 7 Sportplusverenigingen bij. In totaal 29 sportverenigingen hebben nu de zogenaamde ‘Sportplusstatus’. Het Sportpluspredicaat is een erkenning voor de maatschappelijke inzet en waarde van deze verenigingen voor Rotterdam.

Op maandag 15 januari ontvingen de nieuwe Rotterdamse Sportplusverenigingen het Sportpluspredicaat uit handen van wethouder Adriaan Visser en directeur Gert-Jan Lammens van Rotterdam Sportsupport. Het gaat om voetbalverenigingen LMO en Spartaan’20, Hockeyclub Delfshaven, Volley Zuid, Tennisvereniging R.L.T.V. Deuce Again, Rugbyclub The Hookers en korfbalvereniging RSV Sperwers. Van zes andere verenigingen werd hun aflopende ‘Sportplusstatus’ maandag verlengd.

Nooit eerder werd de ‘Sportplusstatus’ aan zoveel nieuwkomers tegelijk toegekend. In totaal kent Rotterdam nu een recordaantal van 29 Sportplusverenigingen. Sportplus staat voor vitale, goed georganiseerde Rotterdamse sportverenigingen met een veilig sportklimaat, die een brede maatschappelijke rol vervullen. Voorbeelden hiervan zijn het faciliteren van sportactiviteiten voor bijstandsgerechtigden of voor mensen met een beperking. Rotterdam Sportsupport ondersteunt deze verenigingen bij hun maatschappelijke inzet.

Wethouder Adriaan Visser benadrukte maandag nog eens hoe belangrijk de breedtesport is voor de stad en hoe trots hij is op de sportverenigingen. Over Sportplusverenigingen zegt hij: ‘Sportplusverenigingen zijn onmisbare partners voor de uitvoering van het sportbeleid van Rotterdam. Sportplusverenigingen helpen Rotterdammers en de stad vooruit.’

Volgend jaar toetst de commissie opnieuw Rotterdamse verenigingen. Clubs die zich hiervoor willen laten toetsen, kunnen zich melden bij Rotterdam Sportsupport.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat