Reggae band moet verhuizen uit de Hofbogen

De One World Band heeft al jaren een oefenruimte en studio in de Hofbogen. Deze ruimtes moeten worden gerenoveerd. Dit betekent dat de reggae band moet verhuizen. De band bestaat al zestien jaar en ze hebben veel mooie herinneringen in deze ruimtes.

One World Band speelt vooral roots reggae en hun teksten bestaan uit waarschuwingen en voorspellingen. Deze waarschuwingen gaan voornamelijk over de politiek. In de teksten wordt ook ingegaan op de religie van het rasta geloof. Ze willen met hun muziek wereldvrede bewerkstelligen.

De drummer van de band Ruud Koebergen was betrokken bij het opzetten van de band zo’n 16 jaar geleden. In de loop der jaren is de groep veranderd van samenstelling. Ruuds liefde voor de reggae muziek is onveranderd gebleven: “De liefde voor de reggae muziek is eigenlijk niet de liefde, het is de one love, en eenheid die je hebt vanuit de liefde die je hebt voor de mensheid. Ik ga altijd uit van het positieve. Als ik iemand voor het eerst zie, geeft ik hem altijd het voordeel van de twijfel dat het een goed mens is. Zonder muziek ga ik dood. Als ik 80 ben is de band er nog, want het is mijn leven.” Voor zanger en tekstschrijver Faya-Milla is de inhoud belangrijk: “Onze boodschap is vrede aan de wereld en dat iedereen naar elkaar moeten luisteren. We moeten elkaar proberen te begrijpen.”

De band zal waarschijnlijk een stuk verder op een ruimte huren. Voor Ruud zijn er veel herinneringen in de ruimtes: “In de jaren zijn hier zoveel bandjes ontstaan, er zijn mensen bij elkaar gebracht. Er zitten hier zoveel roots. Er zijn hier zoveel reggae muzikanten begonnen. Natuurlijk heeft het iets emotioneels om hier uit te gaan. De geestelijke herinneringen die zijn tijdloos en die nemen we mee.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken? 

Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat