Relaties verbreken net voor de kerst: “Bij de buren is het gras altijd groener”

Uit onderzoek van Relatieplanet blijkt dat het aantal mensen dat gaat daten in de decembermaand met 30 procent toeneemt. Vooral Rotterdammers zijn fan van daten. De stad staat op de tweede plek van Nederland.

Het datingseizoen begint in december en trekt door tot Valentijnsdag. Mensen hebben meer vrije tijd, zitten meer binnen door de kou en gaan bij andere stelletjes langs. “Daardoor merken ze dat ze hun eigen partner helemaal niet zo leuk vinden. De feestgedachte is om lief voor elkaar te zijn en beseffen dan dat ze helemaal niet lief voor hun partner willen zijn. Hierdoor schuiven mensen hun partner heel abrupt aan de kant. Bij de buren is het gras altijd groener”, aldus Ralph Kattenbeld van Relatieplanet.

Het meeste daten gebeurt in Zuid-Holland en vooral in Rotterdam is het populair. “Afgelopen maand hebben 50.000 singles uit Rotterdam de website Relatieplanet bezocht! Het nummer 1 voornemen voor  50% singles is het vinden van een nieuwe liefde.”

Om eenzaamheid tijdens kerst te voorkomen heeft Ralph nog een aantal tips: “Geef elkaar tijdens de relatie ruimte, praat en wees niet niet te veeleisend. Probeer je partner te verwennen met romantische uitjes, ga lekker koken of probeer eens om écht te luisteren.”

Beluister hieronder het gesprek terug met Ralph Kattenbeld uit de ochtendshow van Jan Middelkoop.