Remziye zet zich al ruim 20 jaar in als vrijwilliger in Feijenoord

In de jaren ‘90 begon Remziye met vrijwilligerswerk en 20 jaar later is haar liefde om anderen te helpen nog steeds even groot. In het huis van de wijk Riederkwartier begeleidt ze de koffie inloop voor 55 plussers. Deze keer versieren ze kerstballen.
Remziye Kasikci ruim 20 jaar geleden begonnen met vrijwilligerswerk. Ze wilde zich nog verder ontwikkelen en begon een HBO opleiding tot Leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Turks en Pabo: Onderwijs Allochtone Levende Talen. Op haar 45e kreeg ze haar diploma: “Naast mijn vrijwilligerswerk wilde ik ook de taal leren. Ik was 10 jaar huisvrouw geweest zonder de taal te beheersen. Ik vond dat niet goed. Mijn kinderen kwamen met hun huiswerk, maar ik kon ze niet helpen”. Ze werkte in het huis van de wijk Riederkwartier. Een andere welzijnsorganisatie nam het welzijnswerk over. Remziye’s functie kwam te vervallen. Ze besloot te blijven als vrijwilliger: “Ik weet niet wat het is. Ik wil graag mensen helpen. Voor mij is het een levensstijl. Of het een betaalde baan is of niet ik wil gewoon door”. In het Huis van de Wijk Riederkwartier geeft ze momenteel computerles, ze begeleidt koffie inloop voor 55 plussers en coacht nieuwe vrijwilligers.

Remziye kan zich geen leven meer voorstellen zonder vrijwilligerswerk: “Ik ben niet rijk. Ik heb geen geld, maar toch wil ik iets geven. Ook al ben ik 80 of 90 als het kan, wil ik het blijven doen”.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter