René Koenegras schudt Rotterdam op met zijn liedjes en theater

René Koenegras is een echte druktemaker. Iemand die van alles in petto heeft en elk idee kan uitvoeren tot een werkzaam middel. Hij is theaterdocent, Rotterdamse artiest en eigenaar van een befaamde veewagen als karaoke podium.

Ooit begon René met het ontwikkelen van een leerstraf voor jongeren bij de Raad voor de Kinderbescherming. Hiervoor wilde René theater gebruiken om bepaalde situaties na te spelen, waar jongeren op kunnen reflecteren. Zo is inmiddels zijn onderneming Theater als Middel ontstaan, waarmee hij kinderen van middelbare schoolleeftijd helpt te ontwikkelen. Met zijn Theater Als Middel slaagt hij er, met een even originele als vaak humoristische aanpak, in om tieners zichzelf te laten spelen in herkenbare situaties.

Hiernaast is René artiest onder de naam Ray Co. Hij maakt Nederlandse liedjes, waaronder pop en karaoke nummers. Onder deze artiestennaam maakt hij zijn eigen clips en is hij nu eigenaar van een paardenwagen. Met deze wagen gaat hij langs festivals, scholen, campings, etc.

‘Het allerleukste vind ik als kinderen op de grond liggen te rollen van het lachen,’ vertelt René. ‘Daar wordt ik gewoon gelukkig van.’

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter