Rennend en klimmend de haven ontdekken

Maar liefst zesduizend deelnemers deden dit jaar mee aan de Harbour Run bij de RDM Onderzeebootloods. Het sportieve evenement is al jaren een begrip in Rotterdam en mede dankzij het goede weer was het wederom een groot succes.

Deelnemers konden kiezen voor een parcours van zes kilometer met achttien obstakels, of de zwaardere variant van tien kilometer, met zesentwintig obstakels. De sportievelingen moesten naast flink rennen ook klimmen over containers en touwbruggen oversteken. Voor Hendrik en Franka was dit het vierde jaar achtereenvolgende jaar dat ze de Harbour Run liepen. Voor de start waren zij al erg enthousiast; “De Harbour Run is een van de tofste runs die we samen doen. Dit is de eerste editie die we meemaken met zon. Dus we gaan knallen en we gaan proberen onze tijd te verbeteren”, aldus Hendrik en Franka.

De run is volgens de organisatie bedoeld om Rotterdammers op een sportieve manier kennis te laten maken met de Rotterdamse haven. Normaal gesproken is de haven namelijk voor het grootste gedeelte afgesloten voor publiek. Mitchel, een echte hardloopfanaat en ook wel bekend als ‘de Rotterdamse Glimlach’, deed zijn verslag na binnenkomst. “Het zit erop en wat hebben we genoten! Dat decor, de Rotterdamse haven, de kranen, de loodsen en alles wat erbij hoort. Dat kan alleen maar bij de Harbour Run, heel gaaf!”