Reparatie Parkhavenbrug loopt uit: niet eind juli, maar eind september is brug (hopelijk) af

De reparatie van de Parkhavenbrug gaat een aantal maanden langer duren dan verwacht. Er zijn namelijk scheurtjes aangetroffen in de draaipunten van de brug. Aanvankelijk zou de brug eind juli weer gebruikt worden, maar inmiddels is dit bijgesteld naar eind september.

Dat is een flinke domper voor gebruikers van deze brug. “Alles duurt altijd langer bij de gemeente”, schrijft een teleurgestelde Bastiaan op Facebook. Bij de 1e Coolhavenbrug werden dezelfde scheurtjes aangetroffen, maar deze is inmiddels wel gerepareerd. Met de Parkhavenbrug zegt de gemeente druk bezig te zijn. Alleen kunnen de bewoners daar weinig mee. “Doorwerken, dag en nacht”, suggereert Rembrandt op Facebook. “Want uitlopen is geen excuus.”

Het nieuws lijkt maandag pas het grote publiek te hebben bereikt. Dat terwijl op 24 april al op Twitter verscheen dat het tot eind september zou gaan duren.

Lage Erfbrug
Vorig jaar moest de Lage Erfbrug ook al ruim twee maanden dicht wegens scheuren in de draaipunten van de brug. De scheuren ontstonden doordat de draaipunten te zwaar belast werden elke keer dat de brug opende. “Als de scheuren niet op tijd worden verholpen, kan in het ergste geval de brug uit de draaipunten vallen en dan komt er tweehonderd ton aan gewicht naar beneden”, legde projectmanager Civiele Kunstwerken Rob Zwinkels in maart uit.