Reporter Zoë op digitale zoektocht naar manieren om mentale gezondheid op peil te houden in Coronacrisis

Ook op de redactie van OPEN Rotterdam merken de effecten die de coronacrisis heeft op de mentale gezondheid. Van minder concentratie en minder contact met elkaar tot verveling en wisselende emoties. Onze verslaggever Zoë is ook psycholoog en gaat daarom op een digitale zoektocht naar tips en tools om de mentale gezondheid op peil te houden. Zelf probeert ze dingen uit en ze gaat elke vrijdag in gesprek met professionals op het gebied van mentale gezondheid.

 

 

Adem in, adem uit

Haar zoektocht start met een sessie online yoga! 

Comfort Food ter ontspanning

Zoë probeerde ook comfort food: Saoto soep!

Grenzen aangeven, thuiswerken en ontspannen

Tijdens de zoektocht spreekt Zoë ook met andere professionals op het gebied van mentale gezondheid. Elke vrijdag gaat ze in gesprek met iemand anders. Deze keer met de Rotterdamse psycholoog Hanan. Zij heeft een praktijk in Rotterdam en ziet veel veranderingen. Op instagram is zij erg actief en geeft ze veel praktische tips. Deze keer live op facebook! Kijk dit hier terug!

Welverdiende me-time

Op aanraden van Psycholoog Hanan nam Zoë een dagje helemaal voor haar zelf en ging ze aan de slag met haarverf, nagellak en make-up.

Duidelijkheid is key, love is the answer en kwetsbaarheid is kracht

De coronacrisis is in volle gang en dat betekent dat de werkomstandigheden van veel Rotterdammers compleet zijn veranderd. Tica Peeman, teamcoach, ziet dat zelf ook. Hoewel ziij nu veel online doet, is haar agenda aardig leeg. Daarom besloot zij om gratis trainingen te geven aan mensen in cruciale beroepen. En die zullen dat volgens haar nodig hebben. Zoë sprak haar in een facebook-live. Benieuwd naar haar bevindingen en tips? Kijk hier de live terug!

Weet jij iets wat Zoë uit kan proberen of wil je ons laten zien wat jij doet? Deel het met ons op onze social media kanalen of via [email protected]!

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat