Reptielen nemen Huis van de Wijk ‘De Halte’ in Overschie over

Het is weer zomervakantie en dus is het voor veel mensen tijd om in binnen- of buitenland er even tussenuit te gaan. Toch is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend en daarom heeft WMO Radar voor de jonge thuisblijvers in Overschie verschillende activiteiten georganiseerd. Deze keer staat er in het Huis van de Wijk ‘De Halte’ een reptielenworkshop met échte dieren op het programma.

‘‘Met wilde dieren in contact komen geeft kinderen die niet op vakantie gaan, toch een vakantiegevoel”, aldus Miriam Bahida, kind- en jeugdwerkster bij WMO Radar. De dieren die een bezoek brengen aan het pand aan de Hoge Schiehof, onder meer een schildpad, slang en kameleon, zijn van Exotus Serpenti, opgericht door Dominique van den Berg. ‘‘Kinderen en dieren maken verbinding met elkaar. Het is leuk om de reacties te zien. Zo leren we ze veel over de dieren en geven we ze liefde voor de natuur’’, vertelt Dominique.

De kinderen komen niet alleen van alles te weten over de dieren maar mogen ze ook aanraken en dat is soms best spannend.. “Ik was bang, want ik weet niets over slangen en ook niet hoe ze reageren als je ze aanraakt”, vertelt een jonge deelneemster die toch zo stoer was om alle aanwezigen reptielen van dichtbij te bekijken.