RET opent nieuwe werkplaats Kleiweg

De nieuwe centrale werkplaats van de RET op de Kleiweg is gisteren geopend door Maurice Unck, algemeen directeur van de RET en Judith Bokhove, wethouder van de Gemeente Rotterdam (o.a. Mobiliteit). Dankzij de nieuwe werkplaats is de RET voorbereid op de toekomst. Zo vindt de revisie en modificatie van de metro’s en trams hier plaats en is er een back-up voor de Centrale Verkeersleiding (CVL).

Ook wordt het terrein klaargemaakt voor 55 elektrische bussen die vanaf eind 2019 hiervandaan vertrekken. “Iedereen weet dat het aantal reizigers groeit, met name in de metro. Onze nieuwere langere voertuigen pasten niet langer in de oude werkplaats. Nu we de nieuwe werkplaats openen, is het grote onderhoud aan de voertuigen voor de toekomst verzekerd,” aldus Maurice Unck.

Wethouder Judith Bokhove: “Een railwerkplaats in de stad zorgt ervoor dat voertuigen dichtbij gerepareerd of onderhouden worden, en zo weer snel ingezet kunnen worden. Hiermee houden we Rotterdam bereikbaar. Daarnaast is deze nieuwe railwerkplaats een mooi voorbeeld van circulariteit. De RET zet een tram of metro niet na tien of vijftien jaar aan de kant, maar geeft het voertuig een grote onderhoudsbeurt, een complete make-over. Mooi om te zien dat het openbaar vervoer hiermee nog meer bijdraagt aan duurzaamheid en bereikbaarheid van de stad.”

Het nieuwe pand is hypermodern en bespaart elektriciteit. De inrichting van de werkplaats is opgesteld in samenspraak met de medewerkers die er vaak al jaren werken. Bij de bouw is bovendien het puin hergebruikt als ondergrond en op het dak komen zonnepanelen.
Al eerder namen wij met buurtbewoners een kijkje bij de werkplaats. Bekijk hieronder de reportage.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter