Rewriters010 en HIJS organiseren one-night-only show over toekomst streetart

Streetart heeft zich erg ontwikkeld de afgelopen jaren. Het begon ooit als tegenbeweging, maar wordt nu steeds meer geaccepteerd als kunstvorm. Dreigt de omhelzing door de kunstwereld een smorende te worden óf is het juist een springplank voor de toekomst? Dat gaan Rewriters010 en HIJS live op donderdag 13 juni samen met kunstenaars Aileen Middel (alias Mick La Rock) en Rob Vis (alias Byz) en de bezoekers uitzoeken tijdens de one-night-only-show Van Straat naar Gallery in Slash Gallery.

Tijdens #BALACLAVA, de speciale expositie die Rewriters010 vorig jaar presenteerde in de Slash Gallery, bleek dat (semi-)illegale graffiti een spanningsveld met zich meebrengt dat van integraal belang is voor de beleving van het gemaakte werk. Een beleving die zich vervolgens massaal verspreid via social media, en zo vat krijgt op talloze mensen die er in eerste instantie niet bij zijn.

Hoe belangrijk is dit spanningsveld voor kunstenaars die zich zo ontwikkeld hebben, dat zij beide werelden van binnenuit kennen? Steeds meer kunstenaars die ooit tot vandaal bestempeld werden, vinden inmiddels makkelijk hun weg naar exposities en musea. Hoe belangrijk was én is hun ‘vandalisme’ voor hun kunst? En is er een wezenlijk verschil tussen hun legale en illegale werk?

Die vragen proberen Rewriters010 en HIJS te beantwoorden met een unieke show. Met Aileen Middel en Rob Vis brengen ze twee kunstenaars voor het voetlicht die opereren in het grijze gebied tussen de typeringen kunstenaar en vandaal.

Van Straat naar Gallery is donderdag 13 juni vanaf 19.30 uur bij WORM Slash Gallery aan de Boomgaardstraat.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter