Rochella voetbalt op het hoogste niveau

De oranje leeuwinnen doen het goed en vrouwenvoetbal wordt steeds populairder! Rochella Becker is een Rotterdamse vrouwelijke voetballer die buiten de stad moet spelen om op het hoogst mogelijke niveau te kunnen voetballen.

Sinds haar achtste speelt voetbal een grote rol in het leven van Rochella Becker. Zij voetbalde vroeger in haar buurt, Rotterdam-West, met namen zoals Achie Tarhouchi en de Boukhari’s. “Ik wilde altijd op hoog niveau spelen maar dat kon helaas niet,” aldus Rochella Becker. Momenteel speelt zij buiten de stad bij ZVG Den Haag om op hoog niveau te voetballen. “Op een gegeven moment ga je ook kijken wat je ervoor in moet leggen en ervoor terug krijgt. Als vrouw in de eredivisie krijg je niet een pak met geld dat is heel anders bij de jongens.” Ook werkt Rochella als jeugdwerker en zorgt zij ervoor dat voetbal en jeugdwerk samenkomen.

Ook vertellen haar broertjes Reginio, beter bekend als Rarko, en Negayen Resida dat Rochella vaak voor de meiden opkomt. “Ze is een voorbeeld voor de dames,” vertelt haar broertje Reginio Resida oftewel Rarko. Bekijk de video hieronder!


Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat