Rodenrijselaan ruim een week in beide richtingen afgesloten voor herinrichting naar 30 km zone

De dagen dat de Rodenrijselaan in Rotterdam-Noord wordt gebruikt als mini racecircuit, lijken geteld. De laan is vanaf maandag 18 september t/m vrijdag 29 september in beide richtingen afgesloten voor al het verkeer, vanwege de herinrichting van de Rodenrijselaan en Rodenrijsestraat tot 30 km zone.

De straten worden voorzien van nieuw asfalt en er worden drempels met markeringen aangebracht. Bewoners ergeren zich al lange tijd aan de weggebruikers in dit deel van het Liskwartier. “Er wordt echt ontzettend hard gereden hier in de straat,” vertelt een bewoner. “Het is soms echt gevaarlijk om over te steken. Het gaat al een stuk beter sinds de Zwart Janstraat eenrichtingsverkeer is geworden, maar het racen en geluidsoverlast zijn er nog steeds, dus ik ben heel erg blij dat de snelheid wordt gereduceerd.” Een andere bewoner is het hier volledig mee eens. “Ik hoop dat het ook echt de overlast gaat verminderen, dat de auto’s op een normale manier gaan rijden en zich aan de snelheid gaan houden. Daarbij is het ook belangrijk dat er controles worden uitgevoerd, dat er wel door handhaving en politie wordt gekeken of de verkeersregels worden overtreden en de snelheid in acht wordt genomen, dus niet alleen verkeersdrempels.”

Het verkeer dat normaal gebruik maakt van deze wegen, wordt aangeraden gebruik te maken van de Schiebroekselaan of Bergsingel. Bezoekers voor de Zwart Janstraat, kunnen het beste rijden via Bergsingel en Bergweg.

Al jaren een probleem
OPEN Rotterdam ging in 2020 langs bij buurtbewoner Michael Boonman, die vertelde over de situatie. Ook wijkraadslid Koen Istha kwam aan het woord.

De situatie was toen ook al niet nieuw. Al in 2018 werd er door bewoners om aandacht gevraagd voor de verkeersonveiligheid in het gebied.