Roeiverening TIOG wint met sloep eerste amateurroeiwedstrijd in Rotterdam sinds 2019

De boot ‘Last of the Titanic’ van Roeivereniging TIOG behaald de eerste plaats tijdens de eerste roeiwedstrijd in Rotterdam sinds 2019. Tijdens de wedstrijd ‘De Memorial Regatta’ konden de Rotterdamse amateurroeiers de strijd aan gaan op eigen water in de Nieuwe Maas.

Op zaterdag 7 mei vond de eerste roeisloepenrace in Rotterdam van 10,65 kilometer over de Maas sinds 2019 weer plaats. Twee van de drie sloepen van Roeivereniging TIOG raceten samen met achtentwintig andere sloepen vanaf de Oude Haven voor de 1e plaats.’ Roeier Rik Dalmeijer vindt het prachtig om weer een wedstrijd te mogen roeien op het water waar ze altijd trainen. “Corona gooide helaas afgelopen jaren het roet in het eten, daardoor was deze wedstrijd en het winnen ervan een extra mooi moment.”

De Memorial Regatta is niet alleen een sloepenrace, voor de race vindt er een ceremonie plaats waarbij er een minuut stil wordt gestaan bij het bombardement op Rotterdam op 14 mei 1940 en het leed van de mariniers met bijvoorbeeld een Posttraumatische stressstoornis na uitzending. Volgens Rik is het een kleine wedstrijd, maar dat is nog niet zo makkelijk als je denkt. “Het is een korte race, maar de spanning onder de roeiers is zeker aanwezig.”