Ronald snijdt al 34 jaar kippen bij De Koolmees op de Middellandstraat

Tijdens ons tijdelijk verblijf in Middelland maken wij als OPEN Rotterdam verhalen over deze bijzondere buurt. Een van die verhalen gaat over De Koolmees, een grillroom restaurant dat al ruim 50 jaar bestaat.

“Ik werk hier 34 jaar en ik heb al aardig wat kippen gesneden”, begint Ronald. “Vroeger was ‘ie nog een beetje brutaal”, vertelt Rob de Koning. Hij werkte in de jaren zeventig met Ronald als bedrijfsleider. “Dan zei ik: ‘Nou ff je muil houden anders krijg je een tikkie.’ En dan hield ‘ie zich weer gedeisd. Het was en is een hele goeie gozer.”

Ook Ronald heeft warme herinneringen aan Rob. “Hij was streng. Hij kon de zaak wel goed leiden en het was een goede kok ook.”

Intussen lopen klanten af en aan en snijdt Ronald druk stukken kip aan. Het is erg veranderd in de straat in de afgelopen 54 jaar dat De Koolmees open is. Ook Ronald heeft veel zien veranderen in de afgelopen 34 jaar. “Deze buurt is een van de gezelligste buurten van Rotterdam. Jaren geleden hebben ze de West-Kruiskade helemaal opgeknapt: daar hangen nu allemaal camera’s. Alleen zijn ze dat hier vergeten te doen. Hier mag dat ook wel gebeuren. De Kruiskade is echt veiliger geworden. Het dealen, wat vroeger daar nog gebeurde, komt nu hierheen. En op de ‘s Gravendijkwal”, stelt Ronald. De toekomst ziet hij zonnig in. Hij droomt er stiekem van om ooit de zaak over te nemen. “Dat is toch wel mijn wens. Als je hier 34 jaar werkt”, besluit hij.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter