Roncalli Mavo Prins Alexander wint eTwinning prijs

De Roncalli Mavo heeft een eTwinning prijs van Nuffic, de organisatie voor internationalisering in het onderwijs, en 1000 euro gewonnen. Deze prijs krijgen zij vanwege hun deelname aan het project ‘Clarify, collaborative learning is fun’ waarin vijf leerlingen van de school uit Prins Alexander samen met leerlingen uit zes Europese landen hebben samengewerkt. Via het online eTwinning platform van dit project leerden ze zo elkaars taal en cultuur beter kennen.

Het project had als doel om de dialoog tussen de verschillende culturen te bevorderen met behulp van moderne technologieën. Leerlingen werkten om dit doel te bereiken aan verschillende uiteenlopende activiteiten waarbij de dialoog tussen de leerlingen uit verschillende landen centraal stond. Zo hebben ze een onder andere een mascottewedstrijd georganiseerd, digitale stripverhalen gemaakt en videopresentaties gemaakt van elkaars scholen.

Via eTwinning vinden meer bijna 500.000 leraren in Europa elkaar en werken zij met hun leerlingen aan onderwijsprojecten.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter