Rondrennen en spelen tijdens Zomerland in Hoogvliet

Kinderen kunnen sinds deze week weer genieten met het sporten en spelen tijdens Zomerland in Hoogvliet. De activiteiten vinden in de laatste twee weken van de zomervakantie tussen 17-21 augustus en 23-28 augustus plaats.
Het is een klein initiatief dat is opgezet door Stefan Huiting. Samen met vrijwilligers maakt hij zoveel mogelijk kinderen blij door te spelen en te sporten. Meestal mogen ouders ook meedoen, maar dit jaar is het door het coronavirus net weer iets anders. De kinderen mogen wel vrij rond te rennen en springen. De ouders moeten op anderhalve meter afstand op het terras toekijken. De organisatie wil dit beleid doorzetten als de pandemie voorbij is. “Het zorgt voor een positieve sfeer onder de kinderen. Als er ouders bijzijn ontstaat er soms drama met andere ouders, vanwege het getrek en geduw tussen de kinderen”, zegt Stefan.

In zijn er zo’n 3500 kinderen die het evenement bezoeken, verspreid over de dagen. Het doel is om net zoveel kinderen weer te laten genieten door te spelen. Op het springkussen en de klimmuren of te laten knutselen of te sporten. Al drie jaar lang sluiten zij de activiteitendag af met een traditionele touwtrekwedstrijd tussen de jongens en de meisjes. De meisjes staan met 2-1 voor.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat