Rookverbod in kinderboerderijen en educatieve tuinen

Eerder dit jaar voerde Sparta een rookverbod in op de Bok de Korver-tribune en werd het Plaswijckpark een rookvrij park. Vanaf deze maand is het ook niet meer toegestaan om een sigaret op te steken in kinderboerderijen en educatieve tuinen. Hiermee wil de gemeente sigaretten uit het zicht van kinderen houden.

Bij de ingangen van de educatieve tuinen en kinderboerderijen hangen er nu borden van het longfonds. Bezoekers kunnen binnenkort ook bij asbakken bij de ingang hun sigaret doven voor ze het terrein betreden. Medewerkers kunnen roken in een gescheiden rookplaats waar de kinderen ze niet zien. De gemeente vindt dat kinderen sneller worden verleidt om te roken als ze rokers in hun buurt hebben.

Steeds meer plekken in Rotterdam willen rookvrij worden. Het Erasmus MC, Erasmiaans Gymnasium en Hogeschool Rotterdam willen zelfs één grote rookvrije zone worden. Hogeschool Rotterdam heeft besloten dat na de zomervakantie niet meer gerookt mag worden op hun terrein. Studenten aan de Hogeschool Rotterdam mogen niet meer voor de deur een sigaret opsteken, maar moeten een stukje verder lopen.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter