Roparun 2015: hardlopen voor mensen met kanker

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam, waarbij mensen (in teamverband) een sportieve prestatie leveren om geld op te halen voor mensen met kanker.
Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen, oftewel meer dan een anderhalve marathon. Daarnaast bestaat een team uit minimaal twee fietsers en nog een aantal mensen voor de begeleiding. Zaterdag 23 mei starten 315 teams vanuit Parijs en Hamburg. Zij zullen op Pinkstermaandag finishen op de Coolsingel.

Langs de route worden allerlei dingen georganiseerd om de teams aan te moedigen. Stichting Roparun wil het leven van mensen met kanker een stuk mooier en aangenamer maken onder het motto: ”Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

Vorig jaar bracht de Roparun 5,4 miljoen euro op. Daarmee worden ruim 155 goede doelen ondersteund in het belangrijke werk dat ze verrichten voor mensen met kanker. De Roparun bestaat bijna 25 jaar en in die 25 jaar is bijna 62 miljoen euro opgehaald.

Kijk hier voor meer informatie.