Series van OPEN Rotterdam/
ROPOPO

Ropopo is een laagdrempelige podcast over de Rotterdamse politiek, met inhoud, humor en een beetje tempo. Smeuïg nieuws, persoonlijke inzichten, gasten en discussie. In de Rotterdamse Politieke Podcast, duiken presentatoren Tara Lewis en Ferrie Weeda in de hectische politieke campagnestrijd in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart.

Van mieren in de broeierige tent tot de hardnekkige bestuurscultuur met Roos Vermeij en Carlos Gonçalves

Staan er straks tenten met asielzoekers op de Coolsingel, als de nieuwe coalitie niet gaat lobbyen in Den Haag? Hoe hervinden oud-wethouders glansrijk hun rol als oppositieleiders? In de 12e aflevering van ROPOPO 12 analyseren twee bestuurs-veteranen de actuele ontwikkelingen in de Rotterdamse politiek – samen met presentatoren Ferrie Weeda en Tara Lewis. De gasten doen natuurlijk ook ontboezemingen over hun persoonlijk leven, met als trending topics kamperen en geiten(kaas).

Het aantal vrouwen in het nieuwe college is verschrikkelijk, zegt Tim Kind van Volt in de nieuwe ROPOPO

De elfde aflevering van ROPOPO is een verslag van een dag vol emoties. ’s Ochtends zijn raadsleden Michantely de Jong van Bij 1 en Tim Kind van Volt te gast. Michantely praat ons bij over de actualiteitenraad en maakt zich zorgen of Denk als coalitiepartij zich nog steeds hard maakt tegen racisme.

Dierenvriendin Mina Morkoç van GroenLinks en horecaman Joey de Waard van Leefbaar in Ropopo

Bij ROPOPO schuiven op vrijdag de 13 e Mina Morkoç van GroenLinks en Joey de Waard van Leefbaar Rotterdam aan. Mina en Joey, in de raadszaal (en ideologisch) mijlenver van elkaar verwijderd, groeien in de uitzending dichter naar elkaar toe als ze ontdekken dat ze allebei erg grappig, dol op katten én Weegschaal zijn.

Natasha Mohamed Hoesein van Denk over alfamannen en Tjalling Vonk over zijn liefde voor Jezus

Tjalling is verguld dat hij eindelijk wat meer spreektijd krijgt dan in de raadszaal. Natasha vertelt over haar kwajongensstreken en samen roddelen ze stiekem over Ardi Oostdijk van Forum voor Democratie. Ferrie en Tara krijgen er flink van langs van Theo Coşkun van de SP, die ROPOPO te veel onderbroekenlol vindt. En hoe was hij Denk eigenlijk aan het pesten?

Ombudsvrouw Marianne van den Anker danst graag op de bar en vecht tegen systeemgeweld

Te gast bij de zevende aflevering van de Rotterdamse Politieke Podcast, ROPOPO zijn ombudsvrouw Marianne (‘Ik dans graag op de bar’) van den Anker en D66-raadslid Tim (‘Ik kan niets gemeens zeggen’) de Haan. Presentatoren Ferrie Weeda en Tara Lewis doen hun uiterste best de podcast minder incrowd te maken en op de tijd te letten.

De zoete wraak van Mieke Megawati Vlasblom (BIJ1) op Maurice Meeuwissen (PVV)

Ziet er goed uit hier aan tafel, zegt Mieke Megawati van Bij1. Samen met CDA’s René Segers Hoogendoorn was deze nieuwkomer in de Rotterdamse gemeenteraad te gast bij
ROPOPO, de Rotterdamse Politieke Podcast. Tara en Ferrie onthullen hoeveel kilo ze te zwaar zijn en wie van de twee is er nu een centimeter langer? Dit en meer in een nieuwe aflevering van ROPOPO.

Jaap Rozema (Partij voor de Dieren)

In deze dubbeldikke ROPOPO-special blikken Ferrie en Tara (nog een beetje brak) terug op een meeslepende verkiezingsavond. Marianne van den Anker bepleit ‘hapklare brokjes’, er klinkt er een ‘dikke oef’ voor Dieke van Groningen en we horen – in de nachtelijke uurtjes – het onvervalste Rotterdamse accent van Chantal Zeegers. Aan tafel zit winnaar Jaap Rozema, de nr 2 van Partij voor de Dieren. Kan hij zijn idealen waarmaken in de raad? Of streeft de hoogst genoteerde vrouw hem met voorkeursstemmen voorbij?

Dieke van Grooningen (VVD) en Dennis Tak (PvdA)

Dieke vertelt hoe het is om de nummer twee te zijn in de one-man-show van de VVD-campagne, vertelt als beschermvrouwe van de auto waar ze zélf eigenlijk in rijdt en geeft Robert Simons huidadvies. Dennis, de salonsocialist met kroonluchter, vertelt over zijn droom om de A20 te overkappen, hoe hij omgaat met de diepgewortelde haat voor de PvdA en roept alle bankiers op sociaaldemocraat te worden. Verder komen de D66-coupe en het Rotterdamse accent van Chantal Zeegers voorbij, krijgt Pascal Lansink een verdiende rectificatie, krijgt de tsunami aan VVD-borden in de stad kritiek en wordt Wichard ‘pluiskat’ de Wolf aan de tand gevoeld over zijn verkiezingsstrategie.

Lies Roest (GroenLinks) en Peter Sluijters (Leefbaar Rotterdam)

Presentator Tara onthult wie de grote ster was tijdens de première van het VVD-campagnefilmpje en zingt een nieuw couplet van de Frans Bauer-verkiezings-hit. Ferrie moet incasseren dat hij niet de ideale man is van Pascal Lansink (lichaamsbeharing klopt, postuur niet). Verder: Waarom dachten Hoekenezen, Rozenburgers en Pernissers dat ze werden uitgegast? Gingen de Eneco-miljoenen van het geannexeerde Rozenburg naar tegeltjes op de Coolsingel? En wat is het geheim van een goede frituurhap? Lokalo Julia van den Bosch vertelt wat er gebeurt er met Kralingse studentenhuizen die ‘zwaar op rood staan’. Tenslotte maken gasten Peter (Tapijt) en Lies (KiesLies) hun punt in een zin met een punt.

Imane Elfilali (VOLT) en wethouder Arjan van Gils

Kan een cover van Frans Bauer de PvdA op de kaart zetten? Presentatoren Ferrie Weeda en Tara Lewis denken van wel, en presenteren een campagnestunt voor Richard Moti. VOLT-lijsttrekker Imane Elfilali onthult haar verborgen talent en wethouder Arjan van Gils vertelt over zijn irrationele neigingen. Ombudsman Marianne van den Anker kondigt verder de strijd aan tegen de loketten-jungle en Ahmed Abdillah (“gewone burgers hebben niks in te brengen”) vertelt over zijn kandidatuur voor de wijkraad Afrikaanderwijk.

Ellen Verkoelen (50Plus) en Arno van der Veen (Socialisten010)

In aflevering 1 spreekt Ellen Verkoelen (50Plus) – die op de fiets de storm trotseerde om bij Tara en Ferrie haar verhaal te doen – zich fel uit tegen mannen met snorren en baarden. Arno van der Veen (Socialisten010) legt uit dat het niet erg is dat de marxistische Heinekenster in hun logo met gratis bier wordt geassocieerd.

Van mieren in de broeierige tent tot de hardnek…

Het aantal vrouwen in het nieuwe college is ver…

Dierenvriendin Mina Morkoç van GroenLinks en h…

Natasha Mohamed Hoesein van Denk over alfamanne…

Ombudsvrouw Marianne van den Anker danst graag …

De zoete wraak van Mieke Megawati Vlasblom (BIJ…

Jaap Rozema (Partij voor de Dieren)…

Dieke van Grooningen (VVD) en Dennis Tak (PvdA)…

Lies Roest (GroenLinks) en Peter Sluijters (Lee…

Imane Elfilali (VOLT) en wethouder Arjan van Gi…

Ellen Verkoelen (50Plus) en Arno van der Veen (…