Rotown zet zich in tegen ongewenst seksueel gedrag tijdens actieweek

De landelijke actieweek tegen ongewenst seksueel gedrag is van start. “Ben je oké?” Met deze vraag hopen poppodia, clubs en festivalorganisaties ongewenst seksueel gedrag tijdens concerten en in het nachtleven bespreekbaar te maken. Het Rotterdamse poppodium, Rotown, sluit zich aan bij deze campagne. Zij staan volledig achter de boodschap van de campagne.
“In Rotown moet iedereen zich oké voelen. Tijdens de concerten en dansavonden doet het personeel er alles aan om ervoor te zorgen dat iedereen veilig en vrij een goeie avond kan hebben. We voelen ons daarin extra ondersteund door deze campagne, omdat deze het ook voor de bezoekers makkelijker maakt om elkaar direct aan te spreken op ongewenst gedrag. Want als je niet oké bent, moet je dat gewoon kunnen zeggen.” aldus Minke Weeda, directeur stichting Rotown.

Ruim de helft van de vrouwen en een op de vijf mannen krijgt in zijn of haar leven te maken met seksueel gedrag tegen hun wil. Het doel van de campagne is om dit probleem meer zichtbaar en bespreekbaar te maken. Bedenkers van de campagne hopen dat men meer leert omkijken naar zijn of haar medemens. Ook tijdens het uitgaan.

De actieweek vindt plaats van 6 tot en met 12 oktober. De “Ben je oké?” campagne bedacht door Rutgers roept, een jaar na de #MeToo beweging, heel Nederland op om in actie te komen tegen ongewenst seksueel gedrag: van scholen tot gemeenten, van politiek tot poppodia en festivalorganisaties. Lees hier meer over het programma van de actieweek.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter