Rotterdam als canvas voor jong creatief talent

Rotterdam CANVAS is een prijsvraag waarbij jonge kunstenaars, ontwerpers en cultuurproducten worden gevraagd om een kunstwerk te maken voor de buitenruimte. Rotterdam vormt als het ware het canvas voor hun kunstproject.
Onder de noemer N’COR selecteerde Stichting De Verre Bergen vijf jonge Rotterdamse culturele ondernemers om aan de slag gaan met een gezamenlijk project voor de stad. Dit project werd Rotterdam CANVAS. Het doel is vernieuwende kunstproductie te stimuleren, de buitenruimte op te vrolijken en daarmee verbindingen aan te gaan met de omgeving. Ook is het project een manier om Rotterdamse kunst- en cultuurproducenten een kans te geven om hun werk in de stad te laten zien.

De 5 leden van Rotterdam CANVAS team vormen de jury van deze prijsvraag. Zij hebben een aantal criteria opgesteld die reflecteren wat zij belangrijk vinden voor de stad. Tjeerd Hendriks van GROOS en Ashley Nijland van RAAF maken deel uit van de jury. Zij leggen bij de start van Rotterdam CANVAS uit wat precies de bedoeling van de wedstrijd is.