Series van OPEN Rotterdam/
Rotterdam Architectuurprijs 2022

De juryselectie van de Rotterdam Architectuurprijs 2022 is bekend. Van 6 mei tot en met 6 juni kan iedereen stemmen op de tien gebouwen die zijn geselecteerd door een jury. Ook de beste stem motivatie ontvangt een erkenning. In tien korte reportages hebben wij de gebouwen in beeld gebracht. Daarnaast spreken we de architecten en de gebruikers.

Depot Boijmans Van Beuningen

Publiek toegankelijk museumdepot achter spiegelende gevel biedt labyrintisch ruimtelijk decor met park en horeca op het dak.

Floating Office Rotterdam

Eerste drijvende kantoorgebouw met restaurant en buitenzwembad in de Rijnhaven is klimaatadaptief, energiepositief en CO2 negatief.

Malieklos

Nieuwbouwblok met sociale huurwoningen voegt nieuwe architectonische kwaliteiten toe in combinatie met referenties naar de bestaande context.

The Terraced Tower

Herontwikkeling van voormalig kantoorgebouw resulteert in een nieuw type woontoren met grote variatie aan woningtypen.

Nieuw Hoboken

Transformatie van jaren zeventig kantoorgebouw tot hedendaags woonblok plaatst de oorspronkelijke kwaliteiten in een nieuw daglicht.

Beheercoöperatie W1555

Kunstenaarsinitiatief voor gebruik van vervallen woningen mondde uit in coöperatief woonproject waarin duurzaamheid, lage kosten en zelfbeheer centraal staan.

CBS De Sleutel

Woonstad was opdrachtgever voor dit schoolgebouw dat met zijn ambachtelijke uitstraling en ruimte voor ontmoeting een bijdrage levert aan de wijk.

Welschen 2

Gefaseerde renovatie met aandacht voor de bewoners en oog voor de mogelijkheden en kwaliteiten van het historische Welschen prefab bouwsysteem.

De Groene Kaap

Nieuw stedelijk woongebied op Katendrecht stapelt parkeren, wonen en groen in ontspannen omgeving waarin ontmoeting en groen centraal staan.

Maurits & Jacob

Negentiende-eeuwse woningen in de binnenstad zijn grondig gerenoveerd met overkapte binnenplaats als nieuwe gemeenschappelijke ruimte.

Depot Boijmans Van Beuningen…

Floating Office Rotterdam…

Malieklos…

The Terraced Tower…

Nieuw Hoboken…

Beheercoöperatie W1555 …

CBS De Sleutel…

Welschen 2…

De Groene Kaap…

Maurits & Jacob…