Rotterdam bespreekt nieuwe Jongerenraad

Rotterdamse Jongerenraad 2.0 is de naam van de nieuwe raad in de plannen van de burgemeester en wethouders van de stad. Twee jaar geleden stopte de jongerenraad er nog mee na gesteggel over een onderzoek van die raad.
Meteen na de opheffing bestond er de behoefte aan een nieuwe jongerenraad. Hij moet gericht zijn op jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 23 jaar. Oud-voorzitter Jared Hawit stond ooit voor de jongeren van ‘zijn’ raad. “Ik ging erin als idealist. Ik wilde dingen veranderen, dingen doen. Ik kwam er wel een beetje zuur uit. Is er wel echt iets veranderd? Heb ik wel echt invloed gehad?”, vraagt hij zich af.

Een andere oud-voorzitter is Sven de Langen. Hij is inmiddels fractievoorzitter van CDA Rotterdam en zegt veel geleerd te hebben van zijn tijd bij de jongerenraad. “Het was een van de mooiste periode uit mijn jonge cariere. Ik heb er ontzettend veel geleerd. Wat betreft presentatie, vergaderen, hoe je politiek bedrijft en vooral ook hoe je heel gezellig met heel veel jongeren grote dingen voor elkaar kunt krijgen.”

De nieuwe jongerenraad moet gaan bestaan uit tien tot veertig jongeren. Het plan is dat de ze minimaal maandelijks samen komt op het stadhuis.