Rotterdam ‘beste binnenstad’ van Nederland

Rotterdam mag zich de komende twee jaar de Beste Binnenstad van Nederland noemen. De binnenstad van Dordrecht moest het afleggen tegen onze binnenstad. Rotterdam neemt hiermee de eervolle titel over van Den Haag. 
Bij het geven van de titel Beste Binnenstad wordt er niet alleen gekeken naar de leukste winkels of de beste parkeermogelijkheden. De hele binnenstad wordt onder de loep genomen. Zo wordt er vanuit de ogen van de consument, maar ook vanuit het bedrijfsleven en bewoners gekeken. Ze letten hierbij vooral op de ontwikkeling die de stad de afgelopen twee jaar heeft doorgemaakt.

En dat laatste is precies waarom Rotterdam de titel heeft binnengesleept. De jury is zeer te spreken over de ambitie van de Maasstad. Rotterdam durft volgens hen te experimenteren, is een bruisende en levendige stad en nog beter; Rotterdam blijft nog groeien en innoveren.

De prijs wordt elke twee jaar uitgereikt aan een grote en een middelgrote stad. Gouda heeft de prijs voor middelgrote stad weggekaapt voor de neus van Roermond.