Rotterdam betaald premie voor sloop vervuilende auto’s

Voor de verbetering van de luchtkwaliteit presenteerde het Rotterdamse college van B&W vandaag een pakket aanvullende maatregelen.
Middels een zogeheten sloopregeling wil Rotterdam een premie van ongeveer 1000 euro gaan uitkeren aan automobilisten die vervuilende bestelauto’s, personenauto’s en taxi’s naar de sloop brengen. Het gaat hierbij om diesels ouder dan 2005 en benzineauto’s ouder dan juli 1992.

Bij de aanschaf van een nieuw voertuig dat elektrisch is of op groen gas rijdt wordt er bovenop de sloopregeling een premie verstrekt. Verder worden de ’s-Gravendijkwal tussen de Rochussenstraat en het Weena en (gedeeltelijk) de Heemraadsingel vanaf medio 2014 afgesloten voor al het vrachtverkeer.

Een andere maatregel is dat voor de meest vervuilende bestelauto’s en personenauto’s geen nieuwe parkeervergunningen worden verstrekt.
Met deze aanvullende maatregelen wil Rotterdam de luchtkwaliteit in de stad snel verbeteren. Vorig jaar bleek namelijk dat Rotterdam niet op tijd aan de wettelijke normen voor stikstofdioxide kan voldoen.

 Kijk hier voor meer informatie over deze regeling