‘Rotterdam betekende warmte en herkenning voor Prince’

Prince zou donderdag 7 juni 60 jaar zijn geworden. Voor veel fans is zijn dood nog steeds onwerkelijk. Hij heeft op verschillende plekken in Rotterdam opgetreden. Verslaggever Sherill Samson gaat langs bij die plekken en ontmoet de mensen die erbij waren.

Het begint met traditioneel rennen naar de ingang van Ahoy. “Dan ging je hier natuurlijk heel vroeg zitten”, vertelt verslaggever Sherill Samson aan Francis Jules. Hij vult aan: “Je kunt natuurlijk de nacht ervoor niet slapen. Je wist dat je er naartoe zou gaan. Je was al aan het berekenen: hoe kom ik vooraan te staan?” Hij is fan vanaf de vroege uurtjes en heeft ook een keer mee getourd met de entourage van Prince. Hij trouwde zelfs met de toetseniste van Prince. Die ontmoette hij op een afterparty in Rotterdam die zijn zus had georganiseerd.

“Ik kwam crewleden van Prince tegen bij de McDonalds in de buurt van Ahoy”, legt zij uit. “Ze moesten een feestje organiseren en wisten helemaal niet waar ze moesten zijn in Nederland. Dus toen heb ik ze gekoppeld aan Parkzicht”, vertelt Joja Jules. Tot slot ontmoet Sherill ook nog DJ Bootsy Paul die op een van de afterparty’s van Prince draaide in Nighttown. “Ik werd op een gegeven moment door het management gevraagd om in de VIP-room voor Prince zelf te draaien”, beschrijft de DJ zijn ervaringen met de populaire zanger. Op de plek waar Nighttown was, is nu een Chinese supermarkt gevestigd. “Hier heb je die scheiding en hier stond de DJ-boot”, vertelt Paul terwijl hij het vriesvak aanwijst. Op de vraag wat hij draaide voor Prince was hij kort en duidelijk: “Funk”.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter