Rotterdam doet massaal mee aan Oktoberfest

Oktoberfest is een volksfeest in München. Het staat bekend als het grootste bierfestival ter wereld. Het feest is zo bekend dat het ook buiten de landsgrenzen gevierd wordt. Ook in Rotterdam zijn er de komende tijd veel Oktoberfest-vieringen. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Bij kersvers geopend café De Gele Kanarie in Rotterdam Centrum vieren ze Oktoberfest met een Oktoberfest biertje van Paulaner dat alleen op deze dag gedronken kan worden. Ook Thoms Stadsbrouwerij doet mee met het feest, het wordt daar zelfs drie dagen gevierd. In Rotterdam Ahoy wordt het groots aangepakt met Dutch Oktoberfest aanstaande zaterdag 22 september. De dresscode is: Lederhosen, foute skipakken, strakke bobslee outfits en dirndl jurkjes. Op 5 en 6 oktober tovert De Huiskantine de Oude Haven om tot één groot bierfestival tijdens het Rotterdams Oktoberfest.

Ook op Rotterdam Zuid gaan de lederhosen aan voor Baroeg Oktöberfest. Tijdens dit evenement treden metalbands zoals Pene Corrida, Baldrs Draumar en Drunken Dolly op. Oktoberfest wordt daarnaast ook nog gevierd bij Toffler en Café Walenburg.

Sportclubs doen ook vrolijk mee aan Oktoberfest. Zo zijn er feestjes bij VOB – Sportcomplex Zuiderlaan, FC IJsselmonde, BSV-Terbregge en WSV Tarwewijk.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter