Rotterdam en de Mediaregeling zijn in goede handen bij OPEN Rotterdam

OPEN Rotterdam voert de Mediaregeling sinds 2016 uit en dat heeft al tot vele bijzondere producties geleid. Dankzij de Mediaregeling kan nieuw en oud talent voor Rotterdammers mooie series, documentaires en podcasts blijven maken over fictieve situaties, maar ook over de realiteit van Rotterdam.

Zo zendt OPEN Rotterdam series uit die door de stad reizen (zoals De Druk), series die raken (zoals Nooit meer over Praten, Rotterdam Pride Life), series die je laten lachen (DogTV, Waterkonijnen op stap, Marja’s Wondere Wereldstad), series die je anders naar de stad laten kijken (Groenvoorziening, Winkelstraten, Sport and the City), prijswinnende series of series die genomineerd worden (Tiffany’s droom, Haven in Transitie, Ezki’s Schoolleven), series die Rotterdams talent laten doorbreken (Job en Perry nu op 24 Kitchen, Rasheida Adrianus nu bij VPRO lab) en series die de stad verbinden (in samenwerking met partners als SportSupport, IFFR, 48Hours, Theater Zuidplein, Rotterdam Unlimited).

En dan is dit nog maar een kleine greep uit series die een impact hebben op de stad. OPEN Rotterdam hoopt dat de Mediaregeling behouden kan blijven voor Rotterdam, voor Rotterdammers, voor makers, voor kijkers en voor volgers!

Elk jaar krijgen meer dan 20 Rotterdammers de opdracht om mooie Rotterdamse verhalen te maken. Omdat de plannen gepitched kunnen worden, worden ook talenten gespot die hun passie en ideeen beter persoonlijk kunnen tonen dan via een papieren of digitale portal. Van nieuw talent, bekend talent, van noord, zuid, oost tot west en centrum, jong en oud, we werken er bewust aan dat eenieder de kans krijgt om gezien en gehoord te worden. Kijk hier voor de toekenningen van afgelopen vier jaar.

OPEN Rotterdam hoopt dat de Mediaregeling behouden kan blijven voor Rotterdam en de Rotterdammers, voor de makers, voor de kijkers en volgers!

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat