Series van OPEN Rotterdam/
Rotterdam geeft Raad

In de politieke serie Rotterdam geeft Raad spreekt verslaggever Rachid Benhammou Rotterdamse kandidaten voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2021. Daarmaast geven Rotterdammers raad over hoe de stad én hoe de problemen hier op de agenda gezet kunnen worden in Den Haag.

Aflevering 1 – Stephan van Baarle (DENK)

Rachid trapt af met Stephan van Baarle, nu nog fractievoorzitter van DENK Rotterdam, en de nummer 3 op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen.

Aflevering 2 – Ellen Verkoelen (50PLUS)

In de tweede aflevering spreekt Rachid met Ellen Verkoelen, nu nog raadslid en fractievoorzitter van 50PLUS in Rotterdam en de nummer 3 op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezignen. Rachid spreekt Ellen bij de Markthal, omdat zij deze plek symbolisch vindt voor de de verschillen tussen arme ouderen en rijke jonge mensen in Rotterdam. Ellen zet zich uiteraard in voor ouderen, maar zoals ze het zelf zegt: “Ouderen en jongeren hebben te maken met dezelfde problemen.”

Aflevering 3 – Joost Eerdmans (Leefbaar Rotterdam/JA21)

Over een paar weken is het weer zover en mogen we gaan stemmen voor een nieuw parlement. Ook Rotterdamse politici wagen een poging om een blauwe zetel te bemachtigen, waaronder Joost Eerdmans. Rachid spreekt hem over zijn ambities in Den Haag, waar volgens Eerdmans ‘het Rotterdamse vuur terug moet.’

Aflevering 4 – Tanya Hoogwerf (Leefbaar Rotterdam/Code Oranje)

In ‘Rotterdam geeft Raad’ spreekt Rachid met Rotterdamse kandidaten die zich verkiesbaar hebben gesteld voor de Tweede Kamerverkiezingen.  In deze aflevering komt Tanya Hoogwerf, nu nog raadslid van Leefbaar Rotterdam, aan het woord, die met haar nieuwe partij Code Oranje naar de Tweede Kamer wil.

Aflevering 5 – Nordin El Ouali (NIDA)

In ‘Rotterdam geeft Raad’ spreekt Rachid met Rotterdamse kandidaten die zich verkiesbaar hebben gesteld voor de Tweede Kamerverkiezingen.  In deze aflevering komt Nourdin el Ouali jarenlang het gezicht en voorman van de op de islam geïnspireerde NIDA Rotterdam, aan het woord. Hij doet een gooi doet naar een zetel in de Tweede Kamer.

Aflevering 6 – Barbara Kathmann (PvdA)

Barbara Kathmann (PvdA) wil een grote portie Rotterdam meenemen naar het Binnenhof. Dat wil ze doen door onder andere het taalgebruik. “Wij Rotterdammers hebben het hart op de tong en zijn vaak heel duidelijk. Daarnaast zal ik Rotterdam vaak noemen. Soms als voorbeeld, voor kansen en oplossingen. En soms ook omdat we hier grote problemen kennen.”

Aflevering 1 – Stephan van Baarle (DENK)…

Aflevering 2 – Ellen Verkoelen (50PLUS)…

Aflevering 3 – Joost Eerdmans (Leefbaar Rotterd…

Aflevering 4 – Tanya Hoogwerf (Leefbaar Rotterd…

Aflevering 5 – Nordin El Ouali (NIDA)…

Aflevering 6 – Barbara Kathmann (PvdA)…