Rotterdam heeft modernste toilet van Nederland

Heb je hoge nood? Dan ben je in Rotterdam aan het juiste adres! De stad heeft sinds woensdag 14 maart het modernste openbare toilet van Nederland. Het toilet staat aan de Binnenrotte, tegenover de Laurenskerk, en is dag en nacht toegankelijk.

Deze wc is zo bijzonder, vanwege de snelle zelfreinigende functie. Het proces duurt slechts twintig seconden. De bestaande zelfreinigers hebben daar bijna twee minuten voor nodig. Daardoor hoeven gebruikers minder lang te wachten. Bovendien is het nieuwe toilet na de reinigingsbeurt ook echt droog geblazen.

Rolstoelgebruikers kunnen ook terecht in het gebouw. Het toilet heeft zelfs een plank voor het verschonen van baby’s.

De wc aan de Binnenrotte is de eerste van in totaal zeven hightechunits, die de gemeente dit jaar in Rotterdam gaat neerzetten. De andere gebouwtjes komen te staan in Nesselande (twee bij het strand), Park het Oude Westen, het Zuiderpark, Eendrachtsplein en de Oude Haven.

Met deze actie wil de gemeente het aantal wildplassers terugdringen. Dat moet ook gebeuren met het experiment ‘De propere plees’. Dat gaat na de zomervakantie van start bij horecagelegenheden op het Stadhuisplein en de Witte de Withstraat. De horecabazen op deze locaties krijgen een vaste vergoeding per maand als ze hun toiletten ook openstellen voor voorbijgangers.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter