Rotterdam herdenkt het bombardement op de stad

Precies 78 jaar geleden werd Rotterdam gebombardeerd. Vandaag wordt deze gebeurtenis op verschillende plekken in de stad herdacht. Vanochtend legden kinderen uit groep 6 van Daltonschool De Margriet bloemen neer bij het Monument Statensingel. Ook in de Laurenskerk, Plein 1940 en LantarenVenster wordt er stilgestaan bij het bombardement.

Van 12.00 tot 12.45 uur is er een gedachtenisbijeenkomst in de Laurenskerk. Aansluitend wordt er naar Plein 1940 gewandeld. Daar vindt de herdenking plaats bij het monument ‘De Verwoeste Stad’ van Ossip Zadkine met medewerking van de Marinierskapel der Koninklijke Marine, stadsdichter Derek Otte, OBS Het Landje en kranslegging door burgemeester Aboutaleb.

Met herdenkingen in de Laurenskerk en op Plein 1940 wordt er stilgestaan bij deze verschrikkelijke gebeurtenis. Wij vroegen de aanwezige Rotterdammers hoe zij deze gebeurtenis herdenken.

Vanaf 16.30 uur start het programma bij LantarenVenster met een lezing door Frank van Vree, historicus en directeur NIOD met als titel ‘Film, geschiedenis en herinnering’. Ook is er een speciale Tuschinski filmavond.

Voorafgaand aan vandaag werd er ook aandacht besteed aan het bombardement door middel van theatervoorstelling Coolsingel 65.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat