Rotterdam krijgt eigen graphic novel genaamd Metro 010

Rotterdam krijgt een eigen graphic novel genaamd Metro 010! Initiatiefnemer Ellen Schindler verzamelde een groep Rotterdamse illustratoren om de afgelopen eeuwen van de de stad in beeld te brengen en het Rotterdam van de toekomst te schetsen. Voor de striproman heeft Abdelkader Benali het verhaal geschreven met bijdragen van velen Rotterdamse schrijvers, dichters en historicus Han van der Horst

Ellen Schindler, de bedenker van Metro 010 is werkzaam bij stedenbouwer De Zwarte Hond en is daar veel bezig met de stad. Met dit boek wil ze een platform maken om mensen uit te nodigen, om op een andere manier te kunnen kijken en praten over de stad. Metro 010 gaat door de geschiedenis van Rotterdam en focust op sleutelmomenten die Rotterdam door de jaren heeft gevormd. Het boek eindigt met een verschillende toekomstbeelden van Rotterdam in 2050 en spoort aan tot denken over een mogelijke toekomst van onze stad.

Metro 010 gratis beschikbaar voor brugklassers
Metro 010 is niet alleen te koop, maar wordt in februari 2023 uitgedeeld aan alle Rotterdamse brugklassers. Het boek biedt vanuit een historische context directe aansluiting op belangrijke stedelijke thema’s als burgerschap, inclusie, kansengelijkheid en klimaat.