Rotterdam krijgt misschien een eigen ‘Family Justice Center’

Rotterdam gaat de mogelijkheid onderzoeken van een Rotterdamse variant op het Family Justice Center. In een Family Justice Center zit de gehele keten in de aanpak van huiselijk geweld – politie en justitie, reclassering, opvang en hulpverlening. Slachtoffers kunnen daar aangifte doen en hulp, opvang en politiebescherming krijgen.

Dit gebeurt naar aanleiding van een initiatiefvoorstel van de VVD om de positie van vrouwen in Rotterdam te verbeteren. “Veel vrouwen in Rotterdam leven niet in vrijheid en kunnen niet doen en laten waar zij recht op hebben. Dat is voor ons niet acceptabel. Het is daarom goed dat alle aanbevelingen om de situatie voor deze verborgen vrouwen te verbeteren worden overgenomen”, aldus Antoinette Laan, VVD-raadslid.

In het voorstel staan meerdere aanbevelingen aan de gemeente, zoals betere handhaving op het verbod van informele huwelijken. Er is in de ogen van de VVD een grote rol voor de gemeente weggelegd om wettelijk vastgestelde vrijheden zo goed mogelijk te beschermen.