Rotterdam maakt zich op voor Oudejaarsavond

Het is bijna zover, morgen om middernacht vieren we de start van 2018. Rotterdammers zijn al druk bezig met de voorbereidingen van Oudejaarsavond.

Het Nationale vuurwerk is te zien bij de Erasmusbrug.

De RET zet tijdens de jaarwisseling nachtmetro’s in van 22.00 t/m 02.00 uur.

In bepaalde delen van de stad geldt een vuurwerkverbod.
<blockquote class=”twitter-tweet” data-partner=”tweetdeck”><p lang=”nl” dir=”ltr”><a href=”https://twitter.com/hashtag/Rotterdam?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw”>#Rotterdam</a> heeft weer zones waar het verboden is <a href=”https://twitter.com/hashtag/vuurwerk?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw”>#vuurwerk</a> af te steken. Bekijk alle <a href=”https://twitter.com/hashtag/vuurwerkvrijezones?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw”>#vuurwerkvrijezones</a> op <a href=”https://t.co/YwIUskE5vf”>https://t.co/YwIUskE5vf</a> <a href=”https://t.co/Sfkc7AqQaS”>pic.twitter.com/Sfkc7AqQaS</a></p>&mdash; Rotterdam (@rotterdam) <a href=”https://twitter.com/rotterdam/status/946697437762252801?ref_src=twsrc%5Etfw”>December 29, 2017</a></blockquote>
<script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>
Vuurwerkveiligheid is elk jaar weer een issue. Eerder deze maand presenteerden scholieren van middelbare school Palmentuin in IJsselmonde hun zelfbedachte campagne bedacht met betrekking tot vuurwerkveiligheid aan burgemeester Aboutaleb en oogarts Dr. De Faber.

Het Oogziekenhuis adviseert een vuurwerkbril op te zetten tijdens het afsteken van vuurwerk.

De politie waarschuwt om hulpverleners niet te belemmeren tijdens hun werk op Oudejaarsavond.

Voor huisdieren is vuurwerk niet zo prettig. De gemeente Rotterdam geeft tips om te zorgen dat je huisdieren ook op een fijne manier het nieuwe jaar tegemoet gaan.

Op 1 januari zijn er traditiegetrouw een aantal nieuwjaarsduiken in de stad. Onder andere in Nesselande en Hillegersberg duiken dappere Rotterdammers in het koude water om het nieuwe jaar fris te beginnen.

 

Op 1 januari wordt geen vuil opgehaald, dus houd daar rekening mee.

Wel wordt er op 1 januari flink geveegd om vuurwerk op te ruimen en de straten schoon te maken. De Ahmadiyya Moslimgemeenschap uit IJsselmonde had het er op 1 januari van 2017 maar druk mee. 

 

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat