Rotterdam ook vertegenwoordigd op botenparade Amsterdam Gay Pride: “Doldwaze boel!”

Al een week lang staat de hoofdstad in het teken van de Amsterdam Gay Pride met als hoogtepunt deze zaterdag de botenparade. Tachtig boten varen tussen 12 en 14 uur over de grachten van Amsterdam, en twee schepen worden bemand door Rotterdammers. Bar De Regenboog en FERRY Rotterdam zijn onderdeel van hét knalfeest voor de LHBTQI+-gemeenschap. “Het is nog veel leuker dan ik had verwacht!”

Bar de Regenboog vaart voor de negende keer mee in de botenparade, en ligt met nummer 21 redelijk voorin. De tweehonderd opvarenden komen uit Eindhoven, Nijmegen en oerstad Rotterdam. “We varen mee met dit gigantisch leuke feestje om te laten zien dat we allemaal gelijk zijn”, vertelt eigenaar Patrick Nijenhuis. “Ik heb een hekel aan die woke thema’s. We zijn er gewoon om een leuk feestje te vieren en varen ook met de ouderwetse vlag. Het is niet zo ingewikkeld: gewoon gezellig en liefdevol.” Sherill Samson vaart ook mee en omschrijft de pride als een ‘doldwaze boel’, in de positieve zin van het begrip. “De focus ligt vandaag op het overleven van Corona en dat iedereen zichzelf mag zijn.”

Tekst gaat door na de video.

Ook de FERRY vaart mee in de stoet op plek 70. Journalist Tara Lewis vaart voor het eerst mee. “Het is nog veel leuker dan ik me had voor kunnen stellen! Omdat we boot 70 zijn, hebben we lang moeten wachten voordat we eindelijk konden beginnen met varen. Maar het overtreft al mijn verwachtingen. Het is superdruk en iedereen is aan het dansen en ziet er hartstikke goed uit! We hebben zelfs een dansje ingestudeerd op onze boot.”

Tara Lewis (rechts) feest er vrolijk op los op de FERRY.