Rotterdam opgenomen in online buurtgids

Als eerste van Nederland staat Rotterdam op de website onthegrid.city, een website die de toffe plekken uit allerlei wereldsteden laat zien verdeeld per wijk. De Maasstad staat daarmee tussen steden als New York, Sydney, Vancouver en Dubai.

Internetbureau Mangrove heeft samen met een aantal andere webdesigners hoogtepunten van Rotterdamse wijken toegevoegd. Jan Paul werkt bij Mangrove en kent de oprichter van onthegrid.city. Dat is het designbureau Hyperakt uit de Verenigde Staten. Dit bedrijf vroeg hem om Rotterdam op de kaart te zetten en zo schakelde hij de hulp in van vijf andere designers uit verschillende wijken. “Het is een buurtgids waarin toffe plekken staan in Rotterdam gemaakt voor designers en door designers.”

Maar ook andere mensen kunnen er wat aan hebben, volgens de webdesigner. “Het is eigenlijk ook voor mensen die geinteresseerd zijn in creatieve producten. Dat gaat verder dan koffietentjes en een restaurant. Het gaat om net die verborgen plekjes die je niet in de gids ziet staan.”