Rotterdam Ravens plaatsen zich voor Europees Kampioenschap Quidditch

Zondag hebben de Rotterdam Ravens de tweede plaats behaald van het Nederlands Kampioenschap Quidditch, de op Zwerkbal geïnspireerde balsport. Ze verloren in de finale van aartsrivaal de Twentse Thestrals. In de play-off wist het Rotterdamse team toch het felbegeerde ticket voor de Europese eindronde te verdienen.

Quidditch is gebaseerd op Zwerkbal, de fictieve sport uit de boekenserie en films van Harry Potter. De sport kent elementen van handbal, rugby en trefbal. Net als bij het originele Zwerkbal wordt ook Quidditch op bezemstelen gespeeld. Zonder te vliegen uiteraard. De wedstrijd eindigt wanneer de snaai wordt gevangen. In de boeken en films is dit een klein gouden balletje dat door het stadion vliegt. Bij het ‘echte’ Quidditch is het een gele tennisbal die aan de broek van de ‘snitch runner’ hangt.

De Rotterdamse Ravens wonnen in de halve finale van de Wageningen Werewolves. Door een eindstand van 140 tegen 20 bereikten de Rotterdammers de finale. Hierin troffen de Ravens regerend landskampioen de Twentse Thestrals. De stand bleef lang op 20-10. Uiteindelijk bleek de bredere selectie van de Tukkers te sterk. Toch kijkt coach Matthijs Stegeman met trots terug op de wedstrijd.

Na het verliezen van de finale moesten de Rotterdam Ravens de play-off winnen om het tweede Europese ticket voor een Nederlandse club te verdienen. Dit deden ze door de Chaos Chimaeras met 150* – 20 te verslaan.

Eind maart maken de Ravens hun debuut op het Europese eindtoernooi in het Italiaanse Brescia. De Nederlandse competitie gaat nu de winterstop in. “We zullen de komende maanden hard aan het werk gaan om ons voor te bereiden op de Europese wedstrijden en hopen hier een goed resultaat neer te zetten.” aldus Matthijs Stegeman.

De Rotterdam Ravens staan nu nog eerste in de Nederlandse competitie. “We willen deze lijn doorzetten in maart wanneer de competitie hervat.”

Bekijk hier de livereportage die we afgelopen augustus maakten bij de workshop Quidditch van de Rotterdam Ravens.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat