Rotterdam speelstad EK vrouwenvoetbal 2017 met Het Kasteel

UEFA heeft donderdagavond bekendgemaakt dat Nederland het toneel wordt van het EK voor vrouwen in 2017. Rotterdam, maar ook Enschede, Breda, Deventer, Doetinchem, Tilburg en Utrecht worden de speelsteden. Aan het EK doen zestien landen mee en Nederland is als gastland automatisch geplaatst.

Wethouder Adriaan Visser (financien, binnenstad, cultuur en sport) kijkt al uit naar het evenement in 2017: “Na het fantastische resultaat van onze Oranje Leeuwinnen, door zich te plaatsen voor het WK, is dit in korte tijd een tweede mooie mijlpaal voor het vrouwenvoetbal. Voor Nederland, maar ook zeker voor Rotterdam, waar de sport steeds populairder wordt. Het EK Vrouwenvoetbal kan als katalysator werken voor meisjes en vrouwen om te gaan voetballen. In Rotterdam gaan we hier zeker op inspelen door het organiseren van side events.”
Directeur Rotterdam Topsport Hans den Oudendammer voegt hier aan toe: “We feliciteren de KNVB met dit evenement. Rotterdam is een echte voetbalstad. Dit EK past dan ook uitstekend in het Rotterdamse sport- en evenementenbeleid. We verheugen ons zeer op een mooi voetbalfeest voor iedereen.”

Het toernooi zal van 16 juli tot 6 augustus plaatsvinden. In overleg met UEFA en betrokken partijen kunnen deze data nog veranderen. De finale wordt in Enschede gespeeld. De landen in de halve finales trappen af in Breda en Enschede. Breda, Deventer, Rotterdam en Tilburg worden het toneel van de kwartfinales. De openingswedstrijd wordt in Utrecht gespeeld.
Op dit moment zijn er in Nederland 137.525 vrouwelijke voetballers. Ten opzichte van vorig seizoen is dat een stijging van 4,23% en over de laatste vijf seizoenen betekent dat een stijging van ruim 20%. De KNVB streeft er naar binnen enkele jaren 150.000 voetballende meisjes en vrouwen in Nederland te hebben.