Rotterdam staat stil bij Wereld Kanker Dag: “Het raakt iedereen”

Op 4 februari is het Wereld Kanker Dag. Op deze dag is er wereldwijd aandacht voor de gevolgen van kanker. De ziekte heeft veel impact op de patiënten, maar vaak ook op hun omgeving. In het teken van deze dag delen we drie mooie reportages die wij de afgelopen jaren hebben gemaakt. Ook in Rotterdam raakt de ziekte helaas veel mensenlevens.

In het Sint Franciscus Gasthuis wordt er ook aandacht gegeven aan de dag. Zij schenken medewerkers en patiënten een speciaal tasje. “In het tasje zit onder andere een lieve kaart, een set kaarsen, geurstokjes en een Rotterdamse lekkernij”, zo melden zij op Twitter

Bij OPEN hebben wij vele mooie, confronterende en bijzondere verhalen mogen maken over sterke Rotterdammers die te maken hebben gehad met de ziekte of nog steeds hebben. Hieronder delen wij drie van deze reportages.

Emotioneel benefietconcert voor crowdfunding kankerbehandeling van rechercheur Michèle
De Rotterdamse politie rechercheur Michèle van Dijk vecht sinds 2016 tegen kanker. In Nederland zijn haar opties beperkt en daarom wil ze naar het buitenland voor een behandeling die hier niet beschikbaar is. Dat traject kost minstens 90.000 euro en dankzij de crowdfunding is de helft inmiddels opgehaald. Om het resterende bedrag binnen te halen, organiseerden de vrienden en politiecollega’s van Michele een benefietconcert in Vreewijk.

Dit centrum biedt een fijne afleiding in de strijd tegen kanker
Hoe ga je om met het vreselijke nieuws dat je gediagnosticeerd bent met kanker? PATIO van het Erasmus MC biedt naast antwoorden op vragen een fijne afleiding voor mensen en hun naasten in de strijd tegen die verschrikkelijke ziekte.

Geld inzamelen voor kankeronderzoek in het Theater Zuidplein
Bernadette Pires is, tijdens de opnames, net hersteld van kanker, en wil nu iets doen voor mensen die met de ziekte te maken hebben. Daarom organiseerde zij afgelopen zondag een benefietfestival in het Theater Zuidplein waar geld werd opgehaald voor kankeronderzoek.