Rotterdam Topsport vanavond in actie tegen bezuinigingen

Rotterdam Topsport zal vanavond in de gemeenteraad in actie komen tegen de aangekondigde bezuinigingen. Directeur Hans den Oudendammer krijgt een kwartier spreektijd om te strijden voor zijn belangen. Hij wordt bijgestaan door hockeyer Jeroen Hertzberger, speler van HC Rotterdam, en door Jacqueline Hoogland van het Rotterdamse judosteunpunt Budokan.

In 2015 zal Rotterdam Topsport 300.000 euro minder geld van de gemeente ontvangen. In 2016 lopen de bezuinigingen op tot 600.000 euro. Dat zou betekenen dat er over twee jaar 25 procent minder inkomsten zijn dan nu. Volgens Den Oudendammer slinken de kansen op deze manier voor topsport in de Maasstad. De vraag is of clubs die nu op het allerhoogste niveau spelen, het volhouden met minder hulp.

Rotterdam Topsport zal straks keuzes moeten maken welke sporten in de toekomst nog geld zullen blijven ontvangen. De directeur vraagt zich daarom hardop af: “Welke sporten passen goed bij Rotterdam?” Voor sommige sporten, zoals judo, breken spannende tijden aan. Volgens Den Oudendammer moeten we waken voor verschraling. Het leidt ertoe dat kinderen minder gestimuleerd raken om het allerhoogste te bereiken.