Rotterdam UITdagen 2017 [liveblog afgesloten]

Ook dit jaar was OPEN Rotterdam mediapartner van de Rotterdam UITdagen. In het weekend van 9 en 10 september trapten we het nieuwe culturele seizoen af. Deze zondag 10 september deden we vanaf 11.00 uur LIVE verslag vanaf het Schouwburgplein.

Kijk hier de live-uitzendingen terug van dit weekend. 
Tijdens de Rotterdam UITdagen 2017 gaven de grote namen én culturele talenten van Rotterdam je een sneak peek van hun nieuwe voorstellingen, exposities en performances. Je kon er ‘homegrown’ artiesten ontdekken, zelf aan de slag gaan in workshops en het reuzenrad instappen voor een verrassingsact. 
———
18.21 – Met het optreden van de band Los Paja Brava, komen de Rotterdamse UITdagen 2017 ten einde. 

18.17 – Het Schouwburgplein zag er bijna futuristisch uit dit weekend met de verschillende domes waar je naar binnen kon. 

17.25 – Behalve kijken en luisteren kon je vandaag ook zelf aan de slag met cultuur. Wat te denken van je eigen powermask maken en stoere armbanden van zeemansknopen maken?


17.15 – De voetjes van de vloer met Los Paja Brava!

 
16.53 – Voor degenen die nog een leuk bankje zoeken? 

 
16.49 – Tot het einde van de middag blijven de Rotterdammers nog volop meedoen en geïnteresseerd in de activiteiten op en rondom het Schouwburgplein.

16.43 – De Rotterdamse UITdagen zijn bedoeld om Rotterdammers te laten proeven van het culturele leven – en zelfs mee te laten doen. 


16.14 – Bekijk hieronder de laatste live-uitzending van vandaag terug. 


16.06 – Ook het Natuurhistorisch Museum is aanwezig, met een wel heel bijzondere attractie.

16.01 – Het verrassingsrad blijft publiek trekken. Hoewel die bakjes soms wel wat krap zitten…

15.56 – De laatste dag van de UITdagen nadert het einde. Nog tot in ieder geval 17.00 uur vanmiddag kun je deelnemen aan allerlei activiteiten. 
Zo zijn er nog optredens van Jo Goes Hunting en Los Paja Brava. Ook Gitu Buhan geeft nog een optreden en tot 16.45 uur kun je nog een ritje maken in het verrassingsrad. 
Bij studio De Bakkerij kun je nog een voorproefje krijgen van Oma Greet, de musical en tangoschool Cuartito Azul is er aan het einde van de middag ook nog. 
Op het Schouwburgplein kun je verder nog nautische armbanden knopen, maskers maken bij het Wereldmuseum, foto’s maken in de kattenphotobooth van de Kunsthal en rondleidingen volgen bij het Chabot Museum. Voor de actievelingen: er zijn ook nog workshops bij het stedelijk museum Schiedam, een workshop hiphop maken en een workshop ukelele. 

15.33 – De derde en laatste uitzending kun je hier meekijken. UPDATE: de livestream is beëindigd, straks kun je ook deze weer terugzien. 
 
15.05 – De Rotterdam UITdagen op zondag zijn halverwege de dag. Kijk nog even terug naar gisteren: ook zaterdag was er genoeg te doen en te bekijken. 


14.47 – Er is echt van alles te doen op de Rotterdam UITdagen en wij nemen jou mee

14.15 – Laat je verrassen in het verrassingsrad. 
Menig bezoeker van de UITdagen zal het mini-reuzenrad al gezien hebben: het zogeheten verrassingsrad van Arminius laat je als bezoeker instappen zonder te weten waar je terechtkomt. Misschien zit er iemand naast je die een diep gesprek met je aangaat, leest een schrijver een hoofdstuk voor uit  laatste boek of zingt een zanger speciaal voor jou. Je kunt bijvoorbeeld instappen naast Ernest van der Kwast, de Poëziebus, Desiderius Erasmus en Oma Greet. 

 
14.00 – Ook de cultuurscouts van Rotterdam zijn aanwezig: zij zijn degenen die culturele creatievelingen met elkaar verbinden in de wijken. Je vindt ze tijdens de UITdagen bij het Wijkuitburo.

13.55 – Kijk hier de tweede live-uitzending van vandaag terug. 


12.50 – De Rotterdam UITdagen zijn de start van het culturele seizoen. Je kunt er een voorproefje krijgen van de komende activiteiteiten in dit seizoen en ook kennismaken met de diverse culturele instellingen die Rotterdam rijk is, bijvoorbeeld het Maritiem Museum. 

12.34 – Op en rondom het Schouwburgplein zijn diverse locaties te vinden waar je alvast kunt proeven van het komende culturele seizoen. Zo ook de voorstelling ‘WC-monster’ voor kids van zes jaar of ouder. Later vandaag volgen er op dit podium nog vier andere optredens. 

 
12.22 – De live-uitzending van 11.30 uur is beëindigd. Om 13.00 uur gaan we opnieuw live vanaf onder meer het Schouwburgplein. Kijk hieronder de live-uitzending terug.

12.05 – In het reuzenrad kun je samen een rondje maken met culturele organisaties en zo meer daarover te weten komen. 

 
11.59 – Sandro Lima is een van de mensen die actief meedoet met de Rotterdam UITdagen.
Sandro Lima is betrokken bij de voorstelling ‘Helden’ van Arte e Mais op 29 september in theater Zuidplein. De voorstelling biedt een inspirerend heldenverhaal over de West-Afrikaanse vrijheidsstrijder Amilcar Cabral en wordt uitgevoerd door Rotterdamse performers. Deze zondag kun je alvast een kleine preview krijgen van de voorstelling. Zoals Sandro het zelf zegt in de uitzending van OPEN Rotterdam: “We spelen kleine stukjes en delen uit de voorstelling, zodat je een beetje de vibe van de voorstelling meekrijgt.” 
Je kunt meekijken vanaf 13.15 op het terrein van de Rotterdam UITdagen.  

11.41 uur – Kijk live mee met onze uitzending vanuit hartje Rotterdam


 
11.31 – Heerlijk, zo’n dagje cultuur beginnen met een beetje ontspanning. 

11.05 – Kijk nu live mee vanaf het Schouwburgplein. UPDATE: de livestream is beëindigd wegens technische problemen met het geluid van onze uitzending. Later vandaag proberen we het nog eens, onze excuses. 

11.03 – De live-uitzending start binnenkort. 

10.56 – Om 11.00 uur start de eerste live-uitzending vanaf het Schouwburgplein.

 
 
10.16 – Open Rotterdam is er deze zondag de gehele dag bij, vanaf onder meer het Schouwburgplein in hartje Rotterdam.

 

10.12 – Meer weten over wat er vandaag allemaal te doen is tijdens de Rotterdam UITdagen?
Check hier het programma.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat