Rotterdam wil bokssport weer op de kaart zetten

Rotterdam moet het bokswalhalla gaan worden als het gaat om talentontwikkeling. Dat zijn uitkomsten van het ‘Boksplan’, die woensdag op de persconferentie van Rotterdam Topsport werden gepresenteerd. In samenwerking met Rotterdam Boxing en Rotterdam Sportsupport, wil Rotterdam Topsport meer nationale en internationale talenten naar de top brengen. De wens is om in 2020 Olympische kampioenen te leveren.

Het idee is om de bokssport zowel in omvang als in kwaliteit op een hoger plan te tillen. Het doel van het plan is ook om meer mensen aan het sporten te krijgen. Vanuit die groep komen talenten naar voren faciliteiten krijgen om te groeien naar de top.

Ronald Blom, Voorzitter van Rotterdam Boxing, is positief over de reacties op het plan. “Alle betrokkenen in Rotterdam reageren positief, omdat ze zien dat boksen populairder wordt in de samenleving. Niet alleen het aantal boksers, maar ook het aantal sportende mensen groeit”. Ook de Nationale Boksbond reageerde positief op het plan en willen dit doorvoeren naar de rest van Nederland. 

Er zijn ook een aantal negatieve reacties op het plan. Volgens voorzitter Blom zien een aantal mensen boksen als sport die slechte invloed op de jeugd heeft, wat te maken kan hebben met de eerdere voorvallen van Badr Hari en Regilio Tuur. Door intensieve begeleiding te geven met gecertificeerde trainers die aangepast gedrag niet te accepteren, wordt er geprobeerd dit imago bij te stellen.