Rotterdam-Zuid leert door met gratis loopbaanadviezen

Vanaf begin augustus kunnen werkenden, zelfstandigen en ook werkzoekenden kosteloos een ontwikkeltraject volgen bij een gekwalificeerd loopbaanadviseur. Ook Hanneke Dijkman, coach bij New Options wil deelnemen aan dit project om zo meer dan 1000 mensen uit Rotterdam-Zuid te helpen met de zoektocht naar de juiste loopbaan.

“Bijna iedereen merkt de gevolgen van corona in zijn werk. Harder werken, meer thuis werken, of juist zonder werk zitten. Het maakt dat we eens extra gaan nadenken: wil ik dit werk op deze manier blijven doen de komende 2, 5 of 20 jaar? Fantastisch dat deze regeling van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid het mensen mogelijk maakt om hier nu eens met een professionele coach over te praten,” Aldus Hanneke.

Volgens Hanneke is Rotterdam-Zuid een plek waar veel mensen uit de zorg, het onderwijs en de haven werken. Ook zitten er volgens haar veel MKB gevestigd. “Tegelijkertijd is er natuurlijk ook veel werkloosheid op Zuid. Dus ik hoop dat van de 20.000 mensen die gebruik kunnen maken van deze landelijk regeling, er toch wel minstens 1.000 uit Rotterdam-Zuid zijn!”

Wanneer het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid bekend hoe de regeling er precies uit gaat zien, is nog niet duidelijk. Lees hier het hele nieuwsbericht. “Tot die tijd zijn mensen al van harte welkom om zich aan te melden, bijvoorbeeld bij Hanneke Dijkman op Rotterdam-Zuid, of bij andere coaches van de beroepsverenigingen NOLOC en NOBCO.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat