Rotterdambassadeur Willem H. bezoekt Museum Rotterdam 40-45 NU bij Coolhaven

Nu Museum Rotterdam in het Timmerhuis gesloten is, vindt OPEN Vlogger Willem H. het tijd voor een bezoek aan Museum 40-45 NU. Dit was een dependance van Museum Rotterdam en vervult nu de functie van stadsmuseum. Je leert hier alles over het verleden van Rotterdam. 

Het is nog onzeker hoe de toekomst van een stadsmuseum in Rotterdam er uit gaat zien. Er komt een ‘kwartiermaker’ die gaat onderzoeken hoe een ‘stadsmuseale functie’ eruit kan zien. Onlangs heeft de Raad voor Kunst en Cultuur (RRKC) een adviesbrief geschreven aan het college van B&W, omdat er zorgen zijn over de invulling van het proces. De RRKC maakt zich er hard voor dat de kwartiermaker alle opties openhoudt. Er wordt nu gestuurd op twee scenario’s: een samenwerking tussen het huidige Museum Rotterdam, het Stadsarchief en Archeologie Rotterdam in een Huis van de Geschiedenis óf een aansluiting bij de vernieuwing van de Centrale Bibliotheek.

Hoe de plannen verder vorm krijgen moet uitgedacht worden door de kwartiermaker, aldus de RRKC. De uitwerking hoeft volgens hen niet gebonden te zijn aan één (museum)gebouw, maar mag ook verschillende locaties krijgen. Verder wordt samenwerking met partijen als het Maritiem Museum Rotterdam en Museum Boijmans Van Beuningen, particuliere musea en de activiteiten van DigItUp en Verhalenhuis Belvédère onderzocht. Na de zomer zou er een advies moeten komen. 

Tot die tijd is het sowieso nog mogelijk om Museum 40-45 NU te bezoeken. Ga mee met de Rotterdambassadeur naar een stap terug in de geschiedenis van Rotterdam.