Rotterdammer genomineerd als BOA van het jaar

Theo Roedoe werkt bij Stadstoezicht Rotterdam en houdt al 17 jaar zijn wijk Hoogvliet goed in de gaten als buitengewoon opsporingsambtenaar, BOA. Hij doet meer dan alleen maar boetes uitschrijven. Contact houden met de wijk en melding geven van overlast op straat vallen ook onder zijn takenpakket. Onlangs is hij genomineerd voor BOA van het jaar.

Zijn dag start bij winkelcentrum de Binnenban in Hoogvliet dat hij liefkozend ’het centrum’ noemt. Na een gesprek met de wijkagent en beveiligers van het winkelcentrum waarin problemen worden aangekaart doet hij zijn ronde. Hij zwaait naar de winkeliers, maakt hier en daar een praatje en sommeert een man van zijn fiets af te stappen in het winkelgebied.

In het winkelcentrum heeft hij veel te maken met fietsers op de stoep, winkeldiefstal en mensen die psychisch niet in orde zijn. ‘Die proberen we aan te pakken zodat het winkelend publiek daar geen last van heeft.’ Hij ziet ook dat mensen op straat zijn aanwezigheid waarderen. ‘Het mooie aan mijn beroep is het contact met de mensen en dat je wat kan betekenen voor de iedereen.’