Rotterdammer in Indonesië krijgt vele bezorgde berichtjes na Tsunami

Hij werd vanmorgen overweldigd door de vele berichtjes en telefoontjes van bezorgde vrienden en familie in Rotterdam. De Rotterdamse Bram Borsje hoorde zelf pas van de Tsunami, toen hij vanmorgen vroeg op het vliegveld van Jakarta landde. “Niet normaal man, zoveel berichtjes.”

In Indonesië zijn vannacht zeker 168 mensen om het leven gekomen bij een tsunami en meer dan 800 anderen raakten gewond. Dit aantal loopt waarschijnlijk nog verder op. De meeste slachtoffers vielen in de regio’s Pandeglang en Serang op Java en de regio Zuid Lampung op Sumatra, toen een 19 meter hoge tsunami gisteravond aan land kwam.

Vanmorgen postte Bram Borsje meteen een bericht op zijn facebookpagina: “Ik ben ok! Indonesia is een enorm groot land, maar superlief dat jullie aan ons welzijn denken. Ramp na ramp in Indonesie ‘the ring of fire’…”

Bram woont in Rotterdam maar zijn gezin in Denpasar op Bali en reist daarom regelmatig af naar het getroffen land. Op de vraag hoe de mensen daar reageren op het nieuws, antwoordt hij: “Je merkt er niets van hier. Het lijkt wel of ze er hier niet om malen, hoe gek het ook klinkt. Wel in de media. Het is constant te zien op tv. In een stad van 30 miljoen mensen, gaat het leven hier gewoon door. Maar het is wel vreselijk. Het zijn kust dorpen met slechte huizen. Die spoelen weg en het zijn altijd de armen die uiteraard het hardst getroffen worden.”

Het eiland kreeg in september ook te maken met een tsunami en een beving. Veertien jaar geleden werd Indonesië getroffen door de allesverwoestende tsunami die het leven kostte aan meer dan 120.000 mensen.

Bram kwam vanmorgen aan in Jakarta. “Na al die bezorgde berichtjes en telefoontjes uit Rotterdam, besloot ik mijn pa van 88 jaar oud te bellen. Maar die sliep nog en wist van niets. Maar hij was wel heel blij me te horen.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat